Συγκρότημα κατοικιών στο Λαγονήσι

Πληροφορίες έργου

Αυτόνομες κατοικίες στο Λαγονήσι

Με θέα την θάλασσα κατασκευάσαμε ανεξάρτητες κατοικίες όπου βρίσκονται στον οικισμό Λεοντίδα στο Λαγονήσι. Η άψογη λειτουργικότητα και η άνεση των εσωτερικών χώρων σε συνδυασμό με την υψηλή ποιότητα και την αρχιτεκτονική πρωτοτυπία, συνθέτουν μια εξαιρετική ταυτότητα για κάθε κατοικία.

Η Λεοντίδα αποτελεί οικιστική ζώνη 85 κατοικιών υψηλών προδιαγραφών, επιφάνειας από 95 τ.μ. έως 300 τ.μ. σε έκταση 40 στρεμμάτων ( πέντε οικοδομικά τετράγωνα, είκοσι διαφορετικά οικόπεδα) και σε απόσταση ενός χιλιομέτρου από τη θάλασσα.

Η ευρύτερη περιοχή της υπό ανέγερση οικιστικής ζώνης αναπτύσσεται ραγδαία τόσο σε κατοικίες όσο και παραθεριστικού χαρακτήρα, συνδυάζοντας εξαιρετικά πλεονεκτήματα, καθώς:

  • Πρόκειται για μια καθαρά οικιστική περιοχή κοντά στις πιο όμορφες παραλίες της Αττικής.
  • Προσφέρει άμεση πρόσβαση στις σημαντικότερες κεντρικές αρτηρίες της Αθήνας, την Αττική οδό και την λεωφόρο Βάρης – Κορωπίου.
  • Βρίσκεται κοντά στα εμπορικά κέντρα της Αναβύσσου, της Σαρωνίδας, της Βάρκιζας του Κορωπίου και του Μαρκόπουλου.
  • Είναι σε κοντινή απόσταση από το αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος αλλά και από το λιμάνι του Λαυρίου.

Οι περισσότερες κατοικίες απολαμβάνουν απεριόριστη θέα προς τη θάλασσα και αναπτύσσονται σε 2 έως 4 επίπεδα. Διαθέτουν βοηθητικούς και ημιυπαίθριους χώρους βεράντες ιδιωτικό κήπο και πάρκινγκ, ενώ μερικές από αυτές διαθέτουν και πισίνα.

Για το έργο αυτό κάναμε μελέτη τοπίου, διότι κατασκευάσαμε δρόμους και κήπους μέσα σε αυτό «το μικρό χωριό από 85 κατοικίες».

Ο σχεδιασμός και οι χρωματισμοί που χρησιμοποιούνται, ευθυγραμμίζονται απόλυτα με τη φυσική ομορφιά του τοπίου. Η επιλογή πολυτελών υλικών, η κάλυψη με υψηλής αισθητικής κεραμοσκεπή καθώς και οι εξαιρετικές κηποτεχνικές διαμορφώσεις των ακάλυπτων χώρων ολοκληρώνουν τις κατοικίες.

Τύπος έργου Κατοικίες
Περιοχή Λαγονήσι
Είδος έργου Κατασκευή
Εμβαδό έργου 15.000τ.μ.