Βίλες στην Εκάλη

Πληροφορίες έργου

Πολυτελείς κατοικίες στην οδό Δεκέλειας, Εκάλη

Σε περιοχή της Εκάλης εξαιρετικής φυσικής ομορφιάς με πλούσια βλάστηση, σε οικόπεδο συνολικής έκτασης 3.500 τ.μ. επί της οδού Δεκελείας 15, έχουν κατασκευαστεί πέντε σύγχρονες, αυτόνομες κατοικίες με ιδιόχρηστους κήπους και πισίνες.

Στόχος μας είναι ένα περιβάλλον υψηλών προδιαγραφών και σύγχρονης αισθητικής αντίληψης. Η οργάνωση ενός συγκροτήματος κατοικιών χρειάζεται υπεύθυνη μελέτη και έμπνευση για να βρεθούν οι κατάλληλες συνθήκες που θα δημιουργήσουν ένα φιλικό και όμορφο οικιστικό περιβάλλον για τους κατοίκους του. Για τον σκοπό αυτό επελέγη το αρχιτεκτονικό γραφείο Ζέππος – Γεωργιάδη & Συνεργάτες (zegge) που έχει δυναμική παρουσία στο χώρο της σύγχρονης κατοικίας, διαθέτει εξειδικευμένα τμήματα αρχιτεκτονικής εσωτερικού χώρου και αρχιτεκτονικής τοπίου.

Βασικοί στόχοι της αρχιτεκτονικής σύνθεσης είναι η μορφολογική αρμονία του συγκροτήματος με το περιβάλλον, η διαφύλαξη της ιδιωτικότητας, η ελαχιστοποίηση των κοινοχρήστων χώρων ώστε οι κατοικίες να έχουν το μέγιστο δυνατόν ιδιόχρηστο κήπο. Η κατασκευή έγινε σύμφωνα με τις προδιαγραφές της πλέον σύγχρονης τεχνολογίας, με γνώμονα την άνεση των κατοίκων, τη μέγιστη εξοικονόμηση ενέργειας και με έμφαση στην κάθε κατασκευαστική λεπτομέρεια.

Με αυτές τις επιδιώξεις και συνυπολογίζοντας όλες τις παραμέτρους του περιβάλλοντος όπως, την θέση των γειτονικών κτισμάτων, τον προσανατολισμό και την υπάρχουσα βλάστηση, καθορίσθηκε η διάταξη των κατοικιών στο οικόπεδο. Κάθε κατοικία διαθέτει ιδιόχρηστο κήπο ώστε να επιτυγχάνεται η μέγιστη ιδιωτικότητα.

Μορφολογικά οι κατοικίες έχουν λιτούς γεωμετρικούς όγκους σε λευκό χρώμα με ξύλινα στοιχεία. Για τις διαμορφώσεις του περιβάλλοντος προτιμήθηκαν φυσικά υλικά όπως λαξευτές πέτρες σε ανοιχτόχρωμες αποχρώσεις του γκρι και ξύλινα διαχωριστικά πάνελ.

Τα φυτά των υπαίθριων χώρων ανήκουν στην Ελληνική χλωρίδα. Δέντρα όπως, ελιές, χαρουπιές, κερασιές, μηλιές και θάμνοι όπως, κουμαριές, μυρτιές δάφνες Απόλλωνος, σχίνα και σπάρτα ενισχύουν την εντύπωση του φυσικού πρασίνου του ευρύτερου περιβάλλοντος.

Το οικόπεδο αυτό έχει δυο προσβάσεις πεζών, μια στην ανατολική πλευρά του οικοπέδου που οδηγεί σε δυο μεγαλύτερες κατοικίες συνολικού εμβαδού 650 τ.μ. και η δεύτερη στην δυτική πλευρά του οικοπέδου που οδηγεί σε τρεις κατοικίες των 450 τ.μ.. Μια ράμπα αυτοκινήτων οδηγεί στον αντίστοιχο χώρο στάθμευσης που βρίσκεται στο υπόγειο κάθε κατοικίας.

Κάθε κατοικία αναπτύσσεται σε 3 επίπεδα, ισόγειο, όροφο και υπόγειο.

Το ισόγειο σε άμεση επαφή με τον κήπο και την πισίνα αποτελείται από τον χώρο υποδοχής, καθιστικό, τραπεζαρία, κουζίνα, βεστιάριο, λουτρό ξένων, κλιμακοστάσιο και ανελκυστήρα που επικοινωνούν με τον όροφο και το υπόγειο.

Ο όροφος αποτελείται από 3 υπνοδωμάτια με τα λουτρά τους (ένα master με βεστιάριο και δυο παιδικά), βεράντες και ημιυπαίθριους χώρους. Στις δυο μεγαλύτερες κατοικίες από τον όροφο έχουμε οπτική επαφή με τον χώρο του καθιστικού στο ισόγειο και ένα ακόμα δωμάτιο που μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως γραφείο, καθιστικό ή επιπλέον υπνοδωμάτιο.

Στην στάθμη του υπογείου έχουν προβλεφθεί οι θέσεις στάθμευσης και άλλοι βοηθητικοί χώροι που μπορούν να χρησιμοποιηθούν ανάλογα με τις ανάγκες του ιδιοκτήτη. Το υπόγειο, εκτός της εσωτερικής επικοινωνίας με τους υπόλοιπους ορόφους, διαθέτει και άμεση πρόσβαση στον κήπο και στον χώρο της πισίνας με εξωτερική σκάλα.

Τύπος έργου Πολυτελείς κατοικίες
Περιοχή Εκάλη
Είδος έργου Κατασκευή
Εμβαδό έργου 3.500τ.μ.